Goud of Zilver

De keuze tussen goud en zilver is een belangrijke en het is dan ook van belang om goed op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen van de beide edelmetalen. Veel mensen zijn over het algemeen van mening dat goud kopen altijd beter is dan zilver kopen, maar dit is natuurlijk niet helemaal het geval. Zo zitten er een aantal belangrijke voordelen aan het kopen van goud, maar kan ook het kopen van zilver heel aantrekkelijk zijn. Om te kiezen tussen goud of zilver kunnen we kijken naar een aantal factoren zoals de waarde van de beide edelmetalen. Daarnaast kunnen we kijken naar de voordelen die we kunnen genieten wanneer we in een van de beide edelmetalen investeren. Om een goede keuze te kunnen maken tussen goud of zilver is het daarnaast interessant om bijvoorbeeld eens te kijken naar de gewichten die er beschikbaar zijn en de kosten hiervan.

Wanneer we gaan kiezen tussen goud of zilver kunnen we onszelf natuurlijk maar het best zo goed mogelijk op de hoogte stellen bij bijvoorbeeld de voordelen van goud. Goud kopen is de laatste jaren erg populair geworden bij een grote groep investeerders en dat is natuurlijk niet zonder reden. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen bij de keuze tussen goud of zilver automatisch neigen naar het goud. Hierover hebben ze in de media het meest gehoord en het lijkt op die manier dan ook heel aantrekkelijk om achter de rest aan te lopen en op die manier in een edelmetaal te investeren wat als het goed is een hoop rendement op zal gaan leveren. Wanneer we tussen goud of zilver dienen de kiezen en de eerste selecteren kunnen we bijvoorbeeld profiteren van het feit dat de waarde van het goud bepalend is voor die van de andere edelmetalen. Dit betekent dat de overige edelmetalen het goud eigenlijk volgen en dat het goud daarmee over het algemeen als eerst zal stijgen. Zodra de markt het wat slechter doet zijn het op die manier de eigenaren van het goud die hier als eerst van kunnen profiteren en op die manier een leuke winst kunnen maken zonder dat ze hier verder zelf veel voor hoeven te doen.

Wanneer we dienen te kiezen tussen goud of zilver kunnen we natuurlijk ook de andere keuze maken. Ook zilver kopen is nog altijd erg aantrekkelijk, al is hier over het algemeen een stuk minder over bekend. Doorgaans denken veel mensen dat zilver daarom minder mogelijkheden biedt. Dit is niet helemaal onjuist, aangezien de overheid er aan de hand van de btw vrijstelling voor goud inderdaad voor heeft gezorgd dat het kopen van goud gemakkelijker is. Toch zijn er met betrekking tot het kopen van zilver ook nog voldoende mogelijkheden en kan men op die manier dus wel degelijk investeren in een edelmetaal. Bij de keuze tussen goud of zilver zullen vooral de mensen die op zoek zijn naar een relatief goedkoop edelmetaal snel bij zilver uitkomen. Daarnaast zullen er natuurlijk altijd mensen zijn die net als bij de juwelier gewoon veel meer met zilver hebben en er om die reden voor zullen kiezen. Wanneer we kiezen tussen goud of zilver is het tevens mogelijk om nu juist niet achter de rest aan te lopen en voor zilver te kiezen aangezien er zoveel mensen goud kopen dat het op termijn zomaar eens mis zou kunnen gaan met de waarde hiervan. Net als bij bijvoorbeeld de bekende internetbubbel zou de prijs van het goud wel eens te hoog op kunnen gaan lopen en is men in dat geval natuurlijk beter af met het zilver.

Kiezen tussen goud of zilver gebeurt over het algemeen niet alleen op basis van het gevoel. Er zit daarnaast namelijk ook een belangrijk verschil in prijs tussen het goud en het zilver. Zoals we allemaal weten is het goud een kostbaar edelmetaal en zien we dit terug in de prijs per troy ounce. De prijs van het zilver wordt in hetzelfde gewicht uitgedrukt maar is een veelvoud lager. Dit betekent dat het bij de keuze tussen goud of zilver mogelijk is om voor een relatief voordelig edelmetaal te kiezen en op die manier meer gewicht aan te kunnen kopen. Vooral wanneer we een klein bedrag willen investeren in een edelmetaal om het bijvoorbeeld eens uit te proberen zijn we over het algemeen uitstekend af met zilver. Op die manier kunnen we namelijk een mooi product in huis halen, zonder dat we hiervoor direct de hoofdprijs hoeven te betalen. Op basis van het beschikbare budget kan men dus prima kiezen tussen goud of zilver. Uiteraard is het wel van belang dat we hierbij goed letten op de verschillende mogelijkheden en voordelen van het investeren. Zoals gezegd geldt er voor goud een algehele vrijstelling van de btw, terwijl men hier bij het zilver veel beter zelf op dient te letten.

Wanneer we willen investeren in goud of zilver is het dus van belang om goed op de kosten hiervan te letten en dan met name op de btw. Goud kopen is aan de hand van de vrijstelling van de btw eigenlijk heel voordelig en op die manier een prima wijze om te investeren in een edelmetaal. Wanneer we goud kopen kunnen we zelf kiezen voor bijvoorbeeld de goudbaren of juist de gouden munten en hoeven we ons geen enkele zorgen te maken over de eventuele btw. De keuze tussen goud of zilver wordt ons aan de ene kant hiermee makkelijk gemaakt, want over het zilver dienen we in een aantal gevallen wel gewoon btw te betalen. Aan de andere kant wordt het voordelige zilver hiermee een stuk duurder gemaakt, waardoor mensen die graag een klein bedrag willen investeren het misschien moeilijker zullen vinden om de juiste keuze te maken. Toch is het ook bij het investeren in zilver mogelijk om dit te doen zonder dat men de btw hoeft te betalen. Het is om die reden bij de keuze tussen goud of zilver dus wel van belang dat men de regels met betrekking tot de btw goed in de gaten houdt en deze meeneemt in het proces.