1 Gram Goud Kopen

Als u besluit om goud te kopen dan zult u voor uzelf een budget moeten bepalen. U zult hiervoor moeten kijken welk bedrag u kunt missen voor de aankoop van goud. Ook als u een klein bedrag wilt of kunt missen dan is het toch mogelijk om goud te kopen. U kunt dan 1 gram goud kopen wat op zich zelf niet zo heel veel is maar als u dit vaker doet dan hebt u na verloop van toch een mooie hoeveelheid goud bij elkaar gespaard.

1 gram goud kopen lijkt wellicht heel erg weinig en als u naar het gewicht en de hoeveelheid kijkt dan is dat ook zo. Als u echter naar het bedrag kijkt dat u bij het goud kopen Amsterdam moet betalen dan ziet het er toch iets anders uit, bij een goudprijs van 1600 dollar per troy ounce hebt u het toch nog over ruim 36 euro dat u moet betalen. Bij het goud kopen 1 gram aanschaffen betekend meestal niet dat u ook daadwerkelijk goud in uw handen krijgt. Een hoeveelheid van 1 gram goud is namelijk zo’n klein beetje dat u goed moet kijken om het te zien en nog beter op moet letten dat u het niet kwijt raakt. Nog veel belangrijker is dat er geen munten of goudbaren gemaakt worden die 1 gram goud bevatten. De meeste mensen zullen dan ook vaker een aankoop van 1 gram doen en als men dan in totaal een interessante hoeveelheid bezit pas overgaan tot het fysiek leveren van goud. Voor de makers van goudbaren is het ook niet interessant om baren van 1 gram te maken. De prijs van 1 gram is zo laag dat de kosten van het maken van de goudbaar niet terugverdiend kunnen worden met de verkoop van de baar. Bij het vaker 1 gram goud kopen wordt het leveren pas interessant vanaf baren van 5 gram goud, kleinere baren worden niet gemaakt. De levering van de goudbaren bij u thuis wordt door de afleverkosten meestal pas interessant vanaf 20 gram goud.

Bij beleggen in goud 1 gram kopen stelt u in staat om langzamerhand een mooie hoeveelheid goud op te bouwen. U kunt dit op meerdere manieren doen, u kunt hiervoor een goud spaarplan afsluiten waarbij u bijvoorbeeld elke maand 1 gram goud kopen kunt. Deze spaarplannen kunt u bij verschillende aanbieders afsluiten waarbij u de keuze hebt om alleen te sparen of om een fysiek goud spaarplan af te sluiten. In dit laatste geval kunt u bijvoorbeeld maandelijks bij het goud kopen 1 gram aan kopen voor de prijs zoals die op dat moment geld en dit laten leveren zodra u bijvoorbeeld 10 gram goud bij elkaar gespaard hebt. Dit plan biedt u vaak de mogelijkheid om extra goud te kopen als de prijs gunstig is zodat u sneller de gewenste hoeveelheid goud bij elkaar gespaard hebt. Bij een goud spaarplan waarbij u geen fysiek goud bezit zal de beheerder van het spaarplan van goud 1 gram kopen. De hoeveelheid goud die u gespaard hebt wordt dan vervolgens door de beheerder gegarandeerd. U moet er bij dergelijke goud spaarplannen wel rekening mee houden dat het om beleggingsproducten gaat en dat deze andere voor en nadelen hebben als het fysiek goud kopen.

Toch is 1 gram goud kopen een manier van beleggen die wel wat op kan leveren. Stelt u zich eens voor dat de koers van goud tien procent omhoog gaat dan is de ruim 36 euro die u voor een gram betaald opeens 40 euro geworden. U hebt zelf kunnen zien dat de koers van goud de afgelopen tien jaar heel wat meer dan tien procent omhoog gegaan is dus het is zeker niet onmogelijk om een mooie winst te behalen met goud kopen en verkopen. Het belangrijkste dat u echter altijd moet onthouden is dat u zelf voldoende kennis op moet doen over het kopen en verkopen van goud en de mogelijkheden die dit u biedt om winst mee te maken. Uiteindelijk is 1 gram goud kopen en voor een hoger bedrag verkopen een vorm van beleggen en aan beleggen zitten nu eenmaal risico’s verbonden die u op de juiste waarde in moet schatten. Het is daarom belangrijk dat u er niet aan begint als u er helemaal niet vanaf weet. Als u zich voldoende voorbereid hebt dan is 1 gram goud kopen wel een goede manier om te beginnen en te kijken hoe het in z’n werk gaat. Als u dan uiteindelijk wat meer vertrouwen hebt opgebouwd dan kunt u altijd nog besluiten om meer aan te kopen om daarmee grotere winsten te behalen. Als u goud met een gewicht van1 gram aan wilt schaffen dan kunt u daar bij veel handelaren voor terecht. Voor goud kopen Amsterdam bezoeken is daarbij één van de opties en u kunt dit doen door er zelf heen te gaan of door de handelaar online een bezoek te brengen.